Binnenkort/Laatste Kans


Voor het ogenblik zijn er geen activiteiten waarvan de inschrijving binnenkort verloopt.

Wat bieden we aan?

Overzicht van de verschillende lessenreeksen.

 


 • Basiscursussen waarin aan alles aandacht word gegeven en van alle specialiteiten word geproefd. Daarnaast ook een specialisatie in luchtacro.
 • Deze module duren een heel schooljaar en omvatten ± 30 lessen (1 per week)
Multi Circus

In de multi-lesjes verkennen we op een fijne manier de kneepjes en weetjes van de verschillende circusdisciplines. Afwisselend zullen de deelnemers kennismaken met technieken uit de evenwichts-, jongleer- en acro-disciplines. Via spel en oefening wordt de basis van deze technieken aangereikt, maar het fijn samen spelen en circussen is ook belangrijk op zich in de lessen.(groepsopdrachtjes, elkaar beveiligen, of je mening over een showtje geven)  hiernaast zetten we de eerste stappen in het brengen van een klein nummertje, en leren we de basisprincipes van het circustheater.

Multi Plus

In deze lessen werken we ook met de verschillende circusdisciplines. De plus staat echter voor het niveauverschil met de 'gewone' multi-lesjes. Deze lesjes zijn voor jongeren (en niet meer zo-jongeren) vanaf 10 jaar, die de basis van de meeste technieken al onder de knie hebben, echt gemotiveerd zijn om bij te leren, en eventueel blijven hangen om het geleerde te oefenen in het vrije oefenmoment. De lesgevers beslissen in onder overleg wie we gaan toelaten.

Circomotoriek

In deze lesjes ontdekken kleuters samen met hun ouder spelenderwijs hun lichaam en omgeving. Ontwikkelen is groeien naar vrijheid en zelfstandigheid binnen de grenzen van de eigen talenten en mogelijkheden. Hiertoe moet men zich goed in zijn vel voelen. De circomotoriek ondersteunt en stimuleert dit proces.
Via spelletjes en opdrachten, samen of juist tegen elkaar uit te voeren worden de jonge bengels uitgedaagd en gestimuleerd om hun beweeglijkheid/behendigheid te verkennen.
Wij verwelkomen alle kleuters vanaf 3 jaar met hun ouder.
Niveau 1: Alle nieuwe kleuters tussen 3 en 6 jaar.
Niveau 2: Alle kleuters met 1 jaar circomotoriek ervaring.
Niveau 3: Alle kleuters met 2+ jaar circomotoriek ervaring.

Luchtacro

Deze specialisatie is voor beginnende acrobaten die geen hoogtevrees hebben. Na een stevige opwarming leren we acrobatische toeren op de trapeze of in de doek. We verkennen de basis van de bascule.
Via opdrachten en oefeningen leren we de basistruks van de trapeze en de doek, en het mooi brengen hiervan. Lenigheid en kracht zijn natuurlijk belangrijke ingrediënten bij deze disciplines.

De meer gevorderde luchtacrobaten kunnen terecht bij niveau 2. Na een nog stevigere opwarming, wordt er met de technieken doek, trapeze en bascule gewerkt. De technieken worden verder verfijnd via opdrachten waarbij we rekenen op een basisvocabularium aan de trapeze en doek. Souplesse, en kracht zijn een vast onderdeel van de les, waarbij we onze grenzen ook echt willen verleggen!

Maar inschrijven kan vanaf 10 jaar en enige vereiste is willen!!

Productiegroep

Een produktiegroep is voor degenen die er nog niet zo in thuis zijn, een groep die gedurende een heel schooljaar werkt naar een mooie produktie.(show) klinkt logisch toch, nee? We staan open voor iedereen vanaf 12j maar zoals je wellicht al geroken hebt is dit niet direkt iets voor beginnende circushobbyisten. De harde kern in techniek,mentaliteit en podiumbeestigheid heeft zich al gemanifesteert in de vorm van Annabelle en Arthur Verhulst. Maar aan al degenenen voor wie deze kernwoorden als muziek in de oren klinken,  line up! en maak je kenbaar!

Na een korte maar krachtige brainstorm in het mooie clerheid bij onze Waalse collega's bespraken we met de kerngroep de grote lijnen. Daarmee dat ik jullie allen verheugd het blijde nieuws breng dat:

 • We gaan voor één groepshow die gedurende komend jaar in elkaar gestoken word op vrijdagavond. hiernaast proberen we enkele weekends te reserveren om echt door te werken op de produktie, zodat we tegen eind mei klaar zijn voor een aantal optredens op festivals, straatfeesten e d.
 • BELANGRIJK: wil je deelnemen aan dit project? dan ben je min 12j en schrijf je tegen 1 september een motivatiebrief waarom je wilt meedoen! de eerste les (vrijdag de 28ste sept) houden we auditie's en bekijken we de interesse, stellen de groep samen en zien we wie en wat. Tegen deze datum vragen we aan alle kandidaten om een klein nummer in een zelfgekozen techniek te brengen zodat de jury zich een beeld kan vormen bij je motivatie.
 • Als laatste vermelden we dat we een zekere professionaliteit vereist is. We willen benadrukken dat dit een groepsproces is waarbij aanwezigheid en inzet belangrijk zijn. Dit met het oog op er uiteindelijk allemaal samen staan op een aantal events.
 • Ook zal de produktiegroep niet van start gaan als we geen 6 deelnemers hebben.
 • Bij interesse dus mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 • In kortere modules bieden we accentlessen aan voor degenen die het beginstadium doorlopen hebben, en zich duidelijk willen toeleggen op één discipline.
 • Vanaf 10 jaar en met duidelijke focus werken aparte technieken.
Eénwieler

Na het succes van vorig jaar willen we de eenwieler-goesting binnen BalanCirk weer in de schijnwerpers zetten met een lessenreeks éénwieleren. Eenmaal je het moeilijke begin voorbij bent verfijnen we het evenwicht en is er een waaier aan mogelijkheden op één wiel. Van nieuwe opstappen tot trial-toestanden en eenwielerbasket.  Voor deze lessenreeks beheers je best al de basis (simpele opstap en zelfstandig rijden)

Acro

De acrobaten van het circus mogen zeker niet uit de boot vallen. na een stevige opwarming waar de spierballen mogen rollen en de zweetpareltjes tevoorschijn zullen komen, kiezen we om in te gaan op enkele acrobatische technieken. Afhankelijk van de interesse van de deelnemers werken we rond acroportée, banquine, toss the girl, of bascule.  In deze reeks hebben we best een goede mix van klein en groot. Stevige dragers, en kleinere vliegers die durven vliegen. 

Bascule
In deze workshop zal het zwoegen en zweten worden. Ben je klaar voor deze fysieke uitdaging? In een groep waar oud(er) en jong(er) welkom zijn, gaan we naast een fysieke uitputtingsslag leveren ook werken aan de timing. Het samen springen, contact met elkaar in de groep, het grote belang van veiligheid en spotters in deze, niet gevaarlijke maar toch ook niet ongevaarlijke circusdiscipline.
Als jullie hard genoeg gaan, de kuiten laten ontploffen en goed samenwerken en springen beloofd het alvast een workshop van ongekende hoogte te worden! opgepast!niet voor crybabies!
Begeleider Stan zorgt voor het veilige kader en neemt jullie voorzichtig mee van a (beneden) naar b. (boven) desnoods met de lounge.. (en liefst ook terug naar a)
Poï en staff

Poï en staff! het is eens wat anders. In deze lessenreeks neemt begeleider Koen je mee langs de basistechnieken van deze uitzonderlijke circustechnieken. We oefenen aangebrachte theorie en verkennen de basis, en bouwen dan geleidelijk op. Naargelang het niveau zal Koen jullie weten uit te dagen om net dat stapje verder te gaan, en ook de moeilijkere moves of mogelijkheden aanraken. Via de lessen zelf of het didactisch materiaal zullen een hoop handvaten aangegeven worden om zelf ook verder op weg te kunnen na de lessenreeks. Eindeloos oefenen hoort er bij, maar eens proeven van dit en eens kijken naar dat, en misschien eindigen we wel met een vuurshow!


 • Er zijn nog enkele activiteiten die niet direct tot de andere groepen behoren maar die we toch een plaatsje willen geven.
Vrij Oefenen
Circustrukjes leren is één ding, maar om ze echt onder de knie te krijgen (of erover;-) moet er geoefend worden. Hiervoor opent BalanCirk wagenwijd zijn deuren en biedt aan iedereen (lees ieder lid) dit gratis oefenmoment aan. Gedaan dus met éénwieleren door de living op koude winterdagen, geen sneuvelende lampen meer door wegsstuiterende botsballen, kom gewoon naar het vrije oefenmoment en zie zelf dat inzet en oefenen loont! Niet leden kunnen onder voorwaarden ook gebruik maken van de zaal. informeer hier best over via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Circuszondagen
 • Op deze zondagnamiddagen (14-16u) krijgen circusfreaks van alle leeftijden de kans zich eens extra uit te leven.
 • Naast het samen spelen, op te warmen, elkaar leren kennen willen we toch ook een extra oefenmoment creëren voor degenen die de smaak te pakken hebben.
Publieke evenementen
Evenementen waaraan we als BalanCirk deelnemen om de vzw in de kijker te zetten.
Circusmania
Elke eerste (les)zondag van de maand openen we de circusdeuren voor het grote publiek. Kom samen met ons circussen, bijbabbelen, springen op springkasteel, ... Kortom, een namiddag vol met superleuke activiteiten Circustrukjes leren is één ding, maar om ze echt onder de knie te krijgen (of erover;-) moet er geoefend worden. Hiervoor opent BalanCirk wagenwijd zijn deuren en biedt aan iedereen dit gratis oefenmoment aan. Ook nieuwe circustechnieken kunnen er worden geprobeerd. Even geen zin om te circussen, geen probleem. Kom gewoon gezellig bijpraten, springen op het springkasteel en nog veel meer!

 • Naast de vaste lessen organiseert BalanCirk vzw ook kampen doorheen het jaar. 
 • De kampen zullen vooral in de vakantieperiodes doorgaan en worden zowel in eigen beheer als in samenwerking met andere partners georganiseerd (bv stad Hasselt).
 • Hierbij komen de verschillende technieken aan bod en werken we naar een eindvoorstelling toe.
Kamp in eigen beheer

Fiscaal aftrekbaar: Als erkende vereniging zijn onze circuskampen ("in eigen beheer" in titel) fiscaal aftrekbaar voor kinderen tot 12 jaar. Jullie gegevens sturen wij door naar de Stad en hiervan krijg je alle documenten om in te geven bij de belastingen. Hierdoor krijg je 11,20 per dag terug.

Kamp in samenwerking
Georganiseerd door andere Partner

Contact gegevens

Circusatelier BalanCirk vzw

Telefoon: +32 [0] 492 94 72 87
E-mail: info@balancirk.be
Website: www.balancirk.be
Facebook: @balancirk

Beheer nieuwsbrieven

Wens je op de hoogte gehouden worden van ons doen en laten?
Schrijf je hier dan in. Ben je lid? Log dan eerst in!


catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi