Binnenkort/Laatste Kans


Voor het ogenblik zijn er geen activiteiten waarvan de inschrijving binnenkort verloopt.

Wat bieden we aan?

Overzicht van de verschillende lessenreeksen.

 


  • Basiscursussen waarin aan alles aandacht word gegeven en van alle specialiteiten word geproefd. Daarnaast ook een specialisatie in luchtacro.
  • Deze module duren een heel schooljaar en omvatten ± 30 lessen (1 per week)
Multi Circus

In de multi-lesjes verkennen we op een fijne manier de kneepjes en weetjes van de verschillende circusdisciplines. Afwisselend zullen de deelnemers kennismaken met technieken uit de evenwichts-, jongleer- en acro-disciplines. Via spel en oefening wordt de basis van deze technieken aangereikt, maar het fijn samen spelen en circussen is ook belangrijk op zich in de lessen.(groepsopdrachtjes, elkaar beveiligen, of je mening over een showtje geven)  hiernaast zetten we de eerste stappen in het brengen van een klein nummertje, en leren we de basisprincipes van het circustheater.

Multi Plus

In deze lessen werken we ook met de verschillende circusdisciplines. De plus staat echter voor het niveauverschil met de 'gewone' multi-lesjes. Deze lesjes zijn voor jongeren (en niet meer zo-jongeren) vanaf 10 jaar, die de basis van de meeste technieken al onder de knie hebben, echt gemotiveerd zijn om bij te leren, en eventueel blijven hangen om het geleerde te oefenen in het vrije oefenmoment. De lesgevers beslissen in onder overleg wie we gaan toelaten.

Circomotoriek

In deze lesjes ontdekken kleuters samen met hun ouder spelenderwijs hun lichaam en omgeving. Ontwikkelen is groeien naar vrijheid en zelfstandigheid binnen de grenzen van de eigen talenten en mogelijkheden. Hiertoe moet men zich goed in zijn vel voelen. De circomotoriek ondersteunt en stimuleert dit proces.
Via spelletjes en opdrachten, samen of juist tegen elkaar uit te voeren worden de jonge bengels uitgedaagd en gestimuleerd om hun beweeglijkheid/behendigheid te verkennen.
Wij verwelkomen alle kleuters vanaf 3 jaar met hun ouder.
Niveau 1: Alle nieuwe kleuters tussen 3 en 6 jaar.
Niveau 2: Alle kleuters met 1 jaar circomotoriek ervaring.
Niveau 3: Alle kleuters met 2+ jaar circomotoriek ervaring.

Luchtacro

Deze specialisatie is voor beginnende acrobaten die geen hoogtevrees hebben. Na een stevige opwarming leren we acrobatische toeren op de trapeze of in de doek. We verkennen de basis van de bascule.
Via opdrachten en oefeningen leren we de basistruks van de trapeze en de doek, en het mooi brengen hiervan. Lenigheid en kracht zijn natuurlijk belangrijke ingrediënten bij deze disciplines.

De meer gevorderde luchtacrobaten kunnen terecht bij niveau 2. Na een nog stevigere opwarming, wordt er met de technieken doek, trapeze en bascule gewerkt. De technieken worden verder verfijnd via opdrachten waarbij we rekenen op een basisvocabularium aan de trapeze en doek. Souplesse, en kracht zijn een vast onderdeel van de les, waarbij we onze grenzen ook echt willen verleggen!

Maar inschrijven kan vanaf 10 jaar en enige vereiste is willen!!

Productiegroep

  • In kortere modules bieden we accentlessen aan voor degenen die het beginstadium doorlopen hebben, en zich duidelijk willen toeleggen op één discipline.
  • Vanaf 10 jaar en met duidelijke focus werken aparte technieken.
Parkour

Al even bekend en sinds enkele jaren ook in het circusaanbod terug te vinden. springen, rollen en zelfs vliegen (met gecontroleerde landing) zijn enkele ingrediënten van deze lessenreeks. Heb je veel energie, klim en spring je graag? zou je graag een salto leren? dan is deze lessenreeks misschien iets voor jou. stap voor stap werken we aan behendigheid, controle en precisie in het passeren van obstakels.

éénwieler

Na het succes van vorig jaar willen we de eenwieler-goesting binnen BalanCirk weer in de schijnwerpers zetten met een lessenreeks éénwieleren. Eenmaal je het moeilijke begin voorbij bent verfijnen we het evenwicht en is er een waaier aan mogelijkheden op één wiel. Van nieuwe opstappen tot trial-toestanden en eenwielerbasket.  Voor deze lessenreeks beheers je best al de basis (simpele opstap en zelfstandig rijden)

Jongleren

Ben je gebeten door het gooien, vangen (en regelmatig oprapen) van objecten? zijn termen zoals mills mess, siteswaps, 3-count of excalibur al deel van je jongleervocabularium? In deze lessen gaan we dieper in op de technieken diabolo, balletjes, contanctjuggling en kegels (passeren). De lessen willen we aanpasssen aan de vraag of behoefte van de groep zodat er het maximum uit de lesjes gehaald kan worden en je met een rugzakje aan nieuw tips verder kan oefenen.

Acro

De acrobaten van het circus mogen zeker niet uit de boot vallen. na een stevige opwarming waar de spierballen mogen rollen en de zweetpareltjes tevoorschijn zullen komen, kiezen we om in te gaan op enkele acrobatische technieken. Afhankelijk van de interesse van de deelnemers werken we rond acroportée, banquine, toss the girl, of bascule.  In deze reeks hebben we best een goede mix van klein en groot. Stevige dragers, en kleinere vliegers die durven vliegen. 


  • Er zijn nog enkele activiteiten die niet direct tot de andere groepen behoren maar die we toch een plaatsje willen geven.
Vrij Oefenen
Circustrukjes leren is één ding, maar om ze echt onder de knie te krijgen (of erover;-) moet er geoefend worden. Hiervoor opent BalanCirk wagenwijd zijn deuren en biedt aan iedereen (lees ieder lid) dit gratis oefenmoment aan. Gedaan dus met éénwieleren door de living op koude winterdagen, geen sneuvelende lampen meer door wegsstuiterende botsballen, kom gewoon naar het vrije oefenmoment en zie zelf dat inzet en oefenen loont! Niet leden kunnen onder voorwaarden ook gebruik maken van de zaal. informeer hier best over via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Circuszondagen
  • Op deze zondagnamiddagen (14-16u) krijgen circusfreaks van alle leeftijden de kans zich eens extra uit te leven.
  • Naast het samen spelen, op te warmen, elkaar leren kennen willen we toch ook een extra oefenmoment creëren voor degenen die de smaak te pakken hebben.
Publieke evenementen
Evenementen waaraan we als BalanCirk deelnemen om de vzw in de kijker te zetten.
Circusmania
Elke eerste (les)zondag van de maand openen we de circusdeuren voor het grote publiek. Kom samen met ons circussen, bijbabbelen, springen op springkasteel, ... Kortom, een namiddag vol met superleuke activiteiten Circustrukjes leren is één ding, maar om ze echt onder de knie te krijgen (of erover;-) moet er geoefend worden. Hiervoor opent BalanCirk wagenwijd zijn deuren en biedt aan iedereen dit gratis oefenmoment aan. Ook nieuwe circustechnieken kunnen er worden geprobeerd. Even geen zin om te circussen, geen probleem. Kom gewoon gezellig bijpraten, springen op het springkasteel en nog veel meer!

  • Naast de vaste lessen organiseert BalanCirk vzw ook kampen doorheen het jaar. 
  • De kampen zullen vooral in de vakantieperiodes doorgaan en worden zowel in eigen beheer als in samenwerking met andere partners georganiseerd (bv stad Hasselt).
  • Hierbij komen de verschillende technieken aan bod en werken we naar een eindvoorstelling toe.
Kamp in eigen beheer

Fiscaal aftrekbaar: Als erkende vereniging zijn onze circuskampen ("in eigen beheer" in titel) fiscaal aftrekbaar voor kinderen tot 12 jaar. Jullie gegevens sturen wij door naar de Stad en hiervan krijg je alle documenten om in te geven bij de belastingen. Hierdoor krijg je 11,20 per dag terug.

Kamp in samenwerking
Georganiseerd door andere Partner

Contact gegevens

Circusatelier BalanCirk vzw
Circuslessen - Workshops - Initiatie

Telefoon: +32 [0] 492 94 72 87
E-mail: info@balancirk.be
Website: www.balancirk.be
Facebook: @balancirk