Binnenkort/Laatste Kans

Circomotoriek (Jaar 1) => Zo * Hasselt 123 Sep '18 - 26 Mei '19 (28 d)nog 1 plaatsen vrij!
Circomotoriek (Niv 2) => Zo * Hasselt 123 Sep '18 - 26 Mei '19 (28 d)nog 2 plaatsen vrij!

Wat bieden we aan?

Overzicht van de verschillende lessenreeksen.

 


  • Basiscursussen waarin aan alles aandacht word gegeven en van alle specialiteiten word geproefd. Daarnaast ook een specialisatie in luchtacro.
  • Deze module duren een heel schooljaar en omvatten ± 30 lessen (1 per week)
Multi Circus

In de multi-lesjes verkennen we op een fijne manier de kneepjes en weetjes van de verschillende circusdisciplines. Afwisselend zullen de deelnemers kennismaken met technieken uit de evenwichts-, jongleer- en acro-disciplines. Via spel en oefening wordt de basis van deze technieken aangereikt, maar het fijn samen spelen en circussen is ook belangrijk op zich in de lessen.(groepsopdrachtjes, elkaar beveiligen, of je mening over een showtje geven)  hiernaast zetten we de eerste stappen in het brengen van een klein nummertje, en leren we de basisprincipes van het circustheater.

Circomotoriek

In deze lesjes ontdekken kleuters samen met hun ouder spelenderwijs hun lichaam en omgeving. Ontwikkelen is groeien naar vrijheid en zelfstandigheid binnen de grenzen van de eigen talenten en mogelijkheden. Hiertoe moet men zich goed in zijn vel voelen. De circomotoriek ondersteunt en stimuleert dit proces.
Via spelletjes en opdrachten, samen of juist tegen elkaar uit te voeren worden de jonge bengels uitgedaagd en gestimuleerd om hun beweeglijkheid/behendigheid te verkennen.
Wij verwelkomen alle kleuters vanaf 3 jaar met hun ouder.
Niveau 1: Alle nieuwe kleuters tussen 3 en 6 jaar.
Niveau 2: Alle kleuters met 1 jaar circomotoriek ervaring.
Niveau 3: Alle kleuters met 2+ jaar circomotoriek ervaring.

Luchtacro

Deze specialisatie is voor beginnende acrobaten die geen hoogtevrees hebben. Na een stevige opwarming leren we acrobatische toeren op de trapeze of in de doek. We verkennen de basis van de bascule.
Via opdrachten en oefeningen leren we de basistruks van de trapeze en de doek, en het mooi brengen hiervan. Lenigheid en kracht zijn natuurlijk belangrijke ingrediënten bij deze disciplines.

De meer gevorderde luchtacrobaten kunnen terecht bij niveau 2. Na een nog stevigere opwarming, wordt er met de technieken doek, trapeze en bascule gewerkt. De technieken worden verder verfijnd via opdrachten waarbij we rekenen op een basisvocabularium aan de trapeze en doek. Souplesse, en kracht zijn een vast onderdeel van de les, waarbij we onze grenzen ook echt willen verleggen!

Productiegroep
De bedoeling van een productiegroep is om doorheen het jaar een mooie voorstelling in elkaar te steken. Maar we willen de lat hiervoor ook niet te hoog leggen. Ipv audities, motivatie brief, en een stevige basis aan techniek lijkt het ons zeker zo tof en zoniet ook veel fijner om dit open te trekken naar iedereen, ongeacht leeftijd of ervaring.
Want het zijn niet altijd de kunstjes die het maken maar zeker ook de groepsdynamiek en het theatrale.
 
WAT is dan het opzet?
Het opzet is werken naar een voorstelling, maar onderweg natuurlijk ook bijleren elkaar leren kennen, uitdagingen aangaan, We willen ook enkele malen samen een productieweekend houden waar de groep ook echt groep kan worden.
HET accent verschuift dus van techniek naar vooral inzet en fijne sfeer, er samen eraan werken. We zijn overtuigd dat met een basis aan techniek en veel enthousiasme, er met voldoende professionele begeleiding zeker een mooie voorstelling kan uitvloeien. 

  • In kortere modules bieden we accentlessen aan voor degenen die het beginstadium doorlopen hebben, en zich duidelijk willen toeleggen op één discipline.
  • Vanaf 10 jaar en met duidelijke focus werken aparte technieken.
Eénwieler

Na het succes van vorig jaar willen we de eenwieler-goesting binnen BalanCirk weer in de schijnwerpers zetten met een lessenreeks éénwieleren. Eenmaal je het moeilijke begin voorbij bent verfijnen we het evenwicht en is er een waaier aan mogelijkheden op één wiel. Van nieuwe opstappen tot trial-toestanden en eenwielerbasket.  Alle niveau's zijn toegelaten.

Acro

De acrobaten van het circus mogen zeker niet uit de boot vallen. na een stevige opwarming waar de spierballen mogen rollen en de zweetpareltjes tevoorschijn zullen komen, kiezen we om in te gaan op enkele acrobatische technieken. Afhankelijk van de interesse van de deelnemers werken we rond acroportée, banquine, toss the girl, of bascule.  In deze reeks hebben we best een goede mix van klein en groot. Stevige dragers, en kleinere vliegers die durven vliegen. 

Bascule
In deze workshop zal het zwoegen en zweten worden. Ben je klaar voor deze fysieke uitdaging? In een groep waar oud(er) en jong(er) welkom zijn, gaan we naast een fysieke uitputtingsslag leveren ook werken aan de timing. Het samen springen, contact met elkaar in de groep, het grote belang van veiligheid en spotters in deze, niet gevaarlijke maar toch ook niet ongevaarlijke circusdiscipline.
Als jullie hard genoeg gaan, de kuiten laten ontploffen en goed samenwerken en springen beloofd het alvast een workshop van ongekende hoogte te worden! opgepast!niet voor crybabies!
Begeleider Stan zorgt voor het veilige kader en neemt jullie voorzichtig mee van a (beneden) naar b. (boven) desnoods met de lounge.. (en liefst ook terug naar a)
Poï en staff

Poï en staff! het is eens wat anders. In deze lessenreeks neemt begeleider Koen je mee langs de basistechnieken van deze uitzonderlijke circustechnieken. We oefenen aangebrachte theorie en verkennen de basis, en bouwen dan geleidelijk op. Naargelang het niveau zal Koen jullie weten uit te dagen om net dat stapje verder te gaan, en ook de moeilijkere moves of mogelijkheden aanraken. Via de lessen zelf of het didactisch materiaal zullen een hoop handvaten aangegeven worden om zelf ook verder op weg te kunnen na de lessenreeks. Eindeloos oefenen hoort er bij, maar eens proeven van dit en eens kijken naar dat, en misschien eindigen we wel met een vuurshow!


  • Er zijn nog enkele activiteiten die niet direct tot de andere groepen behoren maar die we toch een plaatsje willen geven.
Vrij Oefenen
Circustrukjes leren is één ding, maar om ze echt onder de knie te krijgen (of erover;-) moet er geoefend worden. Hiervoor opent BalanCirk wagenwijd zijn deuren en biedt aan iedereen (lees ieder lid) dit gratis oefenmoment aan. Gedaan dus met éénwieleren door de living op koude winterdagen, geen sneuvelende lampen meer door wegsstuiterende botsballen, kom gewoon naar het vrije oefenmoment en zie zelf dat inzet en oefenen loont! Niet leden kunnen onder voorwaarden ook gebruik maken van de zaal. informeer hier best over via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Publieke evenementen
Evenementen waaraan we als BalanCirk deelnemen om de vzw in de kijker te zetten.
Circusmania
Elke eerste (les)zondag van de maand openen we de circusdeuren voor het grote publiek. Kom samen met ons circussen, bijbabbelen, springen op springkasteel, ... Kortom, een namiddag vol met superleuke activiteiten Circustrukjes leren is één ding, maar om ze echt onder de knie te krijgen (of erover;-) moet er geoefend worden. Hiervoor opent BalanCirk wagenwijd zijn deuren en biedt aan iedereen dit gratis oefenmoment aan. Ook nieuwe circustechnieken kunnen er worden geprobeerd. Even geen zin om te circussen, geen probleem. Kom gewoon gezellig bijpraten, springen op het springkasteel en nog veel meer!
Uitstappen

Uitstappen die we met BalanCirk ondernemen

CirkLim Conventie
Alles en iedereen die met circus bezig is in limburg ...represent! Samen met onze collegas van paljasso uit Bilzen organiseren we een circus-ontmoetingsdag in de sporthal van Rapertingen. bedoeling is elkaar wat beter te leren kennen, fijn samen te spelen en natuurlijk tal van trukjes uit te wisselen.
Eten en drank worden voorzien, een workshopplanning staat op punt en de fijne sfeer daar zorgen we samen voor. Wil je er deel van uitmaken? schrijf je in via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Naast de vaste lessen organiseert BalanCirk vzw ook kampen doorheen het jaar. 
  • De kampen zullen vooral in de vakantieperiodes doorgaan en worden zowel in eigen beheer als in samenwerking met andere partners georganiseerd (bv stad Hasselt).
  • Hierbij komen de verschillende technieken aan bod en werken we naar een eindvoorstelling toe.
Circomotoriek kamp in eigen beheer

Tijdens 3 dagen worden de kleuters op een fijne manier ondergedompeld in de wondere wereld van circus. Een geschoolde lesgever zet een traject uit gebaseerd op de methode Sherborne, waarin aangepast aan de leeftijd, via spelletjes en opdrachten de sociale en motorieke mogelijkheden van de deelnemers geboost zullen worden. De circustechnieken lenen zich hier perfect toe door het niet competitieve karakter en stimuleren dus gewoon fijn samen spelen!

Fiscaal aftrekbaar: Als erkende vereniging zijn onze circuskampen ("in eigen beheer" in titel) fiscaal aftrekbaar voor kinderen tot 12 jaar. Jullie gegevens sturen wij door naar de Stad en hiervan krijg je alle documenten om in te geven bij de belastingen. Hierdoor krijg je 11,20 per dag terug.

Multi kamp in eigen beheer

In de multi-kampen verkennen we op een fijne manier de kneepjes en weetjes van de verschillende circusdisciplines. Afwisselend zullen de deelnemers kennismaken met technieken uit de evenwichts-, jongleer- en acro-disciplines. Via spel en oefening wordt de basis van deze technieken aangereikt, maar het fijn samen spelen en circussen is ook belangrijk op zich in onze kampen.(groepsopdrachtjes, elkaar beveiligen, of je mening over een showtje geven). Op het einde van het kamp werken we samen aan een toon-moment voor de ouders (enkel bij kampen van 5 dagen).

Fiscaal aftrekbaar: Als erkende vereniging zijn onze circuskampen ("in eigen beheer" in titel) fiscaal aftrekbaar voor kinderen tot 12 jaar. Jullie gegevens sturen wij door naar de Stad en hiervan krijg je alle documenten om in te geven bij de belastingen. Hierdoor krijg je 11,20 per dag terug.

Contact gegevens

Circusatelier BalanCirk vzw

Telefoon: +32 [0] 492 94 72 87
E-mail: info@balancirk.be
Website: www.balancirk.be
Facebook: @balancirk