Wat bieden we aan?

Overzicht van de verschillende lessenreeksen.

 


  • Basiscursussen waarin aan alles aandacht word gegeven en van alle specialiteiten word geproefd. Daarnaast ook een specialisatie in luchtacro.
  • Deze module duren een heel schooljaar en omvatten ± 30 lessen (1 per week)
Multi Circus

In de multi-lesjes verkennen we op een fijne manier de kneepjes en weetjes van de verschillende circusdisciplines. We splitsen tijdens de lessen naar niveau, afhankelijk van de kennis van de kinderen van de discipline die we die dag doen.

In de basislessen zullen de deelnemers kennismaken met technieken uit de evenwichts-, jongleer- en acro-disciplines. We gebruiken een doelstellingenboekje met trucjes om te bepalen of je klaar bent voor een specialisatie.

In de specialisatielessen wordt er meer individueel gewerkt. Je kiest je eigen discipline(s) en werkt samen met de docent enkele doelen uit.

Multi 3Multi 4Multi 5Multi 6

Circomotoriek

In deze lesjes ontdekken kleuters samen met hun ouder spelenderwijs hun lichaam en omgeving. Ontwikkelen is groeien naar vrijheid en zelfstandigheid binnen de grenzen van de eigen talenten en mogelijkheden. Hiertoe moet men zich goed in zijn vel voelen. De circomotoriek ondersteunt en stimuleert dit proces.
Via spelletjes en opdrachten, samen of juist tegen elkaar uit te voeren worden de jonge bengels uitgedaagd en gestimuleerd om hun beweeglijkheid/behendigheid te verkennen.
Wij verwelkomen alle kleuters vanaf 4 jaar met hun ouder.
Jaar 1: Alle nieuwe kleuters tussen 4 en 5 jaar.
Jaar 2: Alle kleuters met 1 jaar circomotoriek ervaring.

56656227 10157109949463493 3418298074986971136 n56902419 10157109949593493 8104425828093263872 n56800653 10157109950653493 2491190497511473152 n57034614 10157109950203493 7598460156430516224 n

Luchtacro

Deze specialisatie is voor beginnende acrobaten die geen hoogtevrees hebben. Na een stevige opwarming leren we acrobatische toeren op de trapeze of in de doek. We verkennen de basis van de bascule. In de basismodule leren we de basistrucs van de trapeze en de doek. Lenigheid en kracht zijn natuurlijk belangrijke ingrediënten bij deze disciplines.

De meer gevorderde luchtacrobaten kunnen terecht bij de specialisatiemodule. De technieken worden verder verfijnd via opdrachten en doelstellinge waarbij we rekenen op een basisvocabularium aan de trapeze en doek. Samen met de docenten werk je aan een professionele routine: je kiest je trucs, de overgangen en verfijnt de uitvoering ervan.

 Lucht 1Lucht 2Lucht 3Lucht 4

Eénwieler

Na de geslaagde trip naar de conventie van dit jaar, willen we de eenwieler-goesting binnen BalanCirk weer in de schijnwerpers zetten. Eenmaal je het moeilijke begin voorbij bent verfijnen we het evenwicht en is er een waaier aan mogelijkheden op één wiel. Van nieuwe opstappen tot trial-toestanden en eenwielerbasket.  Alle niveau's zijn toegelaten. Een eenwieler hebben is zeker niet noodzakelijk omdat wij eenwielers van alle maten en grootte zullen voorzien. 

Wordt jij lid van ons eenwielerbasketteam om binnen 2 jaar mee te doen aan het fun-toernooi op de volgende evenwichtsconventie, of kom je gewoon plezier hebben op 1 wiel?

Eenwieler_1Eenwieler_2

Familiecircus

Familiecircus is een vervolg op circomotoriek. In het familiecircus is de hele familie welkom om alles te leren van verschillende circusdisciplines. Afwisselend zullen de deelnemers kennismaken met technieken uit de evenwichts-, jongleer- en acro-disciplines. In tegenstelling tot circomotoriek worden de ouders ook uitgedaagd. De focus ligt op samen leren. Daarnaast splitsen we de groep ook op per niveau. Dit is de ideale mix tussen circomotoriek en de multi-lessen.

Families word gezien als een 1 op 2 ratio. 1 ouder + max 2 kinderen of max 2 ouders + 1 kind. 1 kind en 1 ouder is dus natuurlijk ook mogelijk. Elke deelnemer betaalt afzonderlijk lidgeld en wordt afzonderlijk ingeschreven.

Familie1Familie2

Circus à la carte

Wij zorgen voor een zaal en het materiaal. Voor de rest heb jij alles in handen. Dat is Circus à la Carte! Het is samen circus beleven, van elkaar leren en plezier maken. Het is de uitgelezen kans om wat je in de lessen geleerd hebt verder in te oefenen of nieuwe trucjes uit te proberen. Zin om wat acro te doen, jongleren met kegels of leren lopen op een bal. Alles kan, alles mag.

Let op: Heb je speciale wensen, laat het ons tijdig weten zodat dit materiaal voorzien kan worden.

A la carte is gratis voor deelnemers van andere lessenreeksen.

A la carte 1A la carte 2A la carte 3A la carte 4

Crea

In deze lessenreeks gaan we op zoek naar manieren om onze geleerde trucjes op een creatieve manier te gebruiken om deze aangenaam te maken om naar te kijken. Ook leren we op een constructieve manier elkaar feedback te geven. Verschillende manieren om nieuwe ideeën te vergaren worden verkend en we onderzoeken samen wanneer en hoe we die het beste inzetten. Er zal ook aandacht zijn voor het personage of karakter dat het eventueel showtje zal brengen. Dit is een voorbereidende les voor producties.

Een basiskennis in minstens 1 techniek is vereist voor deze lessenreeks omdat we hiermee aan de slag gaan.


Jongleren

Ben je gebeten door het gooien, vangen (en regelmatig oprapen) van objecten? Zijn termen zoals mills mess, siteswaps, 3-count of excalibur al deel van je jongleervocabularium? In deze lessen gaan we dieper in op de technieken diabolo, balletjes, contanctjuggling en kegels (passeren). De lessen willen we aanpasssen aan de vraag of behoefte van de groep zodat er het maximum uit de lesjes gehaald kan worden en je met een rugzakje aan nieuw tips verder kan oefenen. 

Nog onder voorbehoud, maar houd whatsapp en de nieuwsbrieven in de gaten

Evenwicht

Heb jij al je eerste stappen op bal en ton gezet, of kan je al een beetje lopen op een koord? Dan wordt dit een lessenreeks voor jou. We gaan in deze korte lessenreeks dieper in op het lopen op bal en ton, het leren balanceren op rola bola en het lopen op een koord. We zoeken voor alle niveau's de nodige uitdagingen, zodanig dat iedereen zijn grenzen weer een beetje kan verleggen.

Evenwicht_1Evenwicht_2


  • Naast de vaste lessen organiseert BalanCirk vzw ook kampen doorheen het jaar. 
  • De kampen zullen vooral in de vakantieperiodes doorgaan en worden zowel in eigen beheer als in samenwerking met andere partners georganiseerd (bv stad Hasselt).
  • Hierbij komen de verschillende technieken aan bod en werken we naar een eindvoorstelling toe.
Met Balancirk naar de Koestal

Dit jaar gaan we voor de tweede keer met Balancirk op kamp met overnachting. Acht dagen lang gaan we circussen en veel plezier maken op een (ex)boerderij in Moelingen, Voeren. Ook de portiek(en) gaan mee, zodanig dat iedereen ruim de kans krijgt om zijn disciplines te oefenen of nieuwe te leren.

Meer informatie vind je hier.

 

Contact gegevens

Circusatelier BalanCirk vzw

Telefoon: +32 [0] 492 94 72 87
E-mail: info@balancirk.be
Website: www.balancirk.be
Facebook: @balancirk