Circusproject

Een circusproject op school is een toffe manier om met z’n allen het schoolfeest vorm te geven! Zowel de kinderen als de leerkrachten ontdekken samen hun talenten met één gezamelijk doel: een eigen circusvoorstelling voor familie en vrienden.

Bekijk gerust onderstaande informatie. Heb je nog vragen? Mail ons en wij beantwoorden ze met veel plezier.

1. Uitleg schooltrajecten

Een schoolproject vatten we dan ook deze manier op. Een kader waarin tijd is om stil te staan bij het groepsproces, waar tijd is om de deelnemers zelf te laten ontdekken, groeien en of bijvoorbeeld toeleven naar een voorstelling is voor ons belangrijk. Naast onze input, wordt er van jullie als leerkrachten en zeker van de leerlingen ook een inbreng en betrokkenheid verwacht.

In het tijdsbestek van uren per klas werken we normaal in 3 verschillende fases, als volgt:

  • 3 lesuren om de basis van de verschillende circusdisciplines te leren kennen (evenwichts- jongleer- en acrobatische technieken)
  • 3 lessen om in de gekozen technieken verder te verdiepen
  • 3 lesuren om de voorstelling in elkaar te steken.

We kunnen per klas werken wat natuurlijk vanuit de werking van een school het meest logische is. Anderzijds kunnen we ook graad overschrijdend werken en per technieken indelen i.p.v. per klas.

Ook kan er een aangepast traject op maat uitgewerkt worden. Let er wel op dat hoe minder sessies wij aanwezig zijn, hoe meer de inbreng van de leerkrachten moet komen.

Contact gegevens

Circusatelier BalanCirk vzw

Telefoon: +32 [0] 492 94 72 87
E-mail: info@balancirk.be
Website: www.balancirk.be
Facebook: @balancirk

© 2018 BalanCirk. All Rights Reserved. Designed By Koen Maryns